Jost van Dyke

Foxy's bar & Restaurant

Foxy’s bar & Restaurant

Dagene på Jomfruøyene driver av sted. Ingen stress, intet jag. Skal vi flytte oss i dag, eller muligens om en dag eller så? Det ble i første omgang 5 netter i Greate Harbour på Jost van Dyke Island. Bra ankring, flott strand, og hyggelig(e) restaurant(er) på land. Flertallsendingen i parantes, for det var bare Foxy’s som fikk kloa i våre dollar. Det har ikke minst noe med internett-tilgangen å gjøre. På Foxy’s der det gratis internett og god båndbredde. Det er andre setder som reklamerer med “gratis WiFi”, men det er kun 10 min gratis, deretter må man betale….. Hvem gidder det, når stedets “beste” restaurant tilbyr fri tilgang…?

Stor stemning sammen med Sterre

Stor stemning sammen med Sterre

Tiden i Greate Harbour ble som vanlig tilbragt sammen med mine venner på All-Linn. Søndag dukket “Sterre” opp, og det ble selvfølgelig markert med en hyggelig middag på nevnte “Foxy’s”. Unødvendig å si at det ble en hyggelig aften… 🙂

Rett utenfor brygga til Foxy’s svømmer det 3-4 fisk på en drøy meter om kvelden. Har sett dem ved et par anledninger. Stilig!

 
Onsdag (10.) var det på tide å flytte på seg igjen. Dro tilbake til Road Town på Tortola for å handle. På disse trakter er det ikke et supermarked på hvert gatehjørne, så det ble 3-4 timers seiltur til butikken.  Etter handlingen var unnagjort ble det middag på byen sammen med Thomas fra Promise.

Storfisk rett utenfor brygga til Foxy's

Storfisk rett utenfor brygga til Foxy’s

Torsdag morgen ringte telefonen, det var Eirik fra All-Linn. Han trengte hjelp, motoren startet ikke. Etter noen telefonsamtaler med tips ble synderen avdekket. Kaputt startbatteri. Ikke noe stort problem siden de hadde en “forbruksbank” bestående av 3 batterier. Det ene forbruksbatteriet fikk gjøre nytten som startbatteri noen dager. Som takk for hjelpen under feilsøkingen, ble jeg bedt på BBQ på White Beach på Jost van Dyke.  Thomas hadde ligget med Promise i “kloakkbukta” (innerst i Road Harbour) i godt over en uke, og var mer enn interessert i litt miljøforandring. Han ble med meg tilbake.

White Beach

White Beach

Når vi kom til BBQ’en på White Beach, ble jeg møtt av et ektepar fra Kristiansand som skulle hilse fra Kjell Otto (siste fyrmester på Oksøy, og reisefølge gjennom Caledonian Canal sist sommer). Ut over kvelden skulle det vise seg at vi hadde flere felles kjente. Han hadde i sin tid startet å bygge båter – Oksø 32 – ute på Sumatra (like utenfor Kristiansand) i lokalene til Høy, min mors 3-menning. Om jeg nevnte et navn fra seilmiljøet i Kristiansand på 70-tallet, ja så kjente han dem personlig. Verden er sannelig ikke stor! I farten glemte jeg navn på dennet vennen til Kjell Otto, men det kan kansje ordnes gjennom en kommentar til denne blogg?

Fredag flyttet All-Linn og Memento seg til bøyer utenfor White Beach. Fikk oss en “Painkiller” og et

Her kommer Painkiller fra

Her kommer Painkiller fra

knippe kalde “Red Stripe” på “Soggy Dollar Bar”. Det var her de fant opp drinken “Painkiller”. Navnet kan være noe misvisende, for etter noen slike har man så til de grader “pain” dagen derpå! “Soggy Dollar bar” har navnet sitt etter kunder som kom svømmende inn på stranden med dollarsedler i lomma. Våte dollar lar seg tørke, så det var ingen hindring..  Vi kom med tørre dollar etter som vi brukte jolla til land, om vi var “bedre kunder” av den grunn vites ikke.

Nå har jeg flyttet meg til Norman Island. I dag blir det “pub-middag” på Willy T, en jern-skonnert

Soggy Dollar bar

Soggy Dollar bar

som ligger for anker og gjør tjeneste som bar / enkel restaurant. Siste “nytt” fra Willy T – Her er partyfaktoren enorm!!!, og klokka er ikke 6 enda!

2 Comments.

  1. Skip o ´hoi ! Får litt “hjemlengsel” til stadighet når jeg kommer innom bloggen din, Stein.
    Joda , han heter Arild Andersen og hans elskelige frue Lisbeth. Har en båt som heter Wandering Star hjemme og er en ihuga seiler. Han og jeg har hatt et godt vennskap i mange år. Har seilt sammen,eid en gammel 8 m sammen og forlist i Karibien sammen…..
    Lev vel.
    Kjell Otto

  2. Kuult å lese igjen Stein. Dog ikke overraskende 🙂 Kos deg videre!