Jomfruøyene

Påsken tilbragte jeg på Virgin Gorda sammen med Thomas og Cathrine fra Promise, og mitt etterhvert faste reisefølge fra All-Linn – Eiri, Linn og Eirin. Langfredag hadde vi i tillegg besøk av Kenneth fra Atlantis. Alle disse båtene lå for anker ved “Bitter End”. Om navnet sier noe, så hadde vi bare hyggelige opplevelser der. Vi fikk riktig nok et kraftig regsnskyll, men hva gjør vel det? Da sitter man ganske rolig og venter til det går over!

SushiDet er en ting som utmerker seg på Jomfruøyene. Det er kort vei mellom de ulike havnene, så da vi la i vei mot Tortola 2. påskedag, så hadde vi ikke mer enn 3-4 timers seilas fra havn til havn. Vi la oss “helt inne i byen” i Road Town. Klukkefri ankring, og kort vei til “alt hva en by kan by på”. Utvalget i de ulike lokale “supermarkedene” rundt på øyene er mildt sagt begredelig. Da er det all grunn til å handle litt ekstra når man kommer over steder med godt vareutvalg. Det finnes i Road Town! Fikk oss også et par hyggelige kvelder på by’n. Thomas, Cathrine og jeg hadde bl.a et meget godt sushi-måltid den ene kvelden.

I Road Town har 3 av de største utleieselskapene sin hovedbase. Inne på “basen” lå det rundt 100 utleiebåter til enhver tid. Det var en gjevn strøm med båter som kom tilbake fra påsketur, en like gjevn strøm med vinterbleke amerikanere (?) på vei ut. I forbindelse med “charterbasen” var det et service-anlegg med baseng, poolbar (med gratis WiFi med god kapasitet), og ikke minst et gratis dusjanlegg. Ingen tvil om at seilere på tur setter pris på en dusj uten å måtte spinke og spare på vannet!

boblebadOm bylivet har sine positive sider, så er havnområdet totalt ubrukelig for et morgenbad i sjøen. Etter noen dager la All-Linn og Memento ut på seilas igjen. Denne gangen gikk turen til Jost van Dyke Island. 2-3 timers seiling fra Road Town. Lå først en natt i “Long bay” i le av Litte Jost Van Dyke. Vi tok en “landtur” til et naturlig boblebad, deretter snorklet vi en times tid. Så både barracuda, og et variert utvalg “akvariefisk” samt noe som kan ha vært en liten hai.

Så bar det ut på “havet” igjen. Forflyttet oss hele 3,5 nm (1/2 times tur for motor) til Greate Harbour. er der nå, og blir nok til over helgen. Sveitsiske Sterre er ventet i morgen. Alltid hyggelig å treffe dem!

1 Comments.

  1. Ja, du har det strevsomt du……:-)