St. Kitts

Reker fyllt med krabbekjøtt til lunsj. Den var ny, og god!

Reker fyllt med krabbekjøtt til lunsj. Den var ny, og god!

Jeg har stadig irritert med over selgere som oppgir priser i US dollar, og ikke i sin egen valutta EC dollar. (1 US = 2,7 EC). I går fikk jeg “hevn”. Skulle ha et gjesteflagg fra St. Kitts, og fant ett i en av bodene like utenfor cruicehavnen (der det lå et skip full av amerikanere). Spurte om prisen, og fikk til svar 4, jeg tok frem en 5-seddel fra lomma, og smilte. Damen så  rart på pengeseddelen, men før hun fikk sukk for seg fortsatte jeg: Du spurte om 4, det der er 5!   Det var først da hun fikk hikstet frem “US dollar! That was good, give me 5 more EC”. Hun fikk sine 10 EC, og jg sparte vel en krone på spøken.  10 EC for et gjesteflagg er forøvrig svært billig. Dobbel pris er helt normalt.

Cruicebåter på St. Kitts

Cruicebåter på St. Kitts

St.Kitts er tydeligvis en mye besøkt cruicehavn. Selve havneområdet er nylig utbygget med et stort handelssenter i tilknytting til nytt terminalbygg. I går var det et skip inne, i dag 2 kjemper til kai, og ytterligere 2 små for anker. Det er nok en god dag for alle som lever av cruice-turistene i dag. Det kryr av amerikanere, og jaggu hørte jeg en norsk stemme også.

Søndag overhørte jeg et anrop på VHF’n. Det var en båt som ropte på politi. Noen lokale gutter hadde svømt ut til noen båter som lå for anker. De var i ferd med å bryte seg inn i en av dem, men var oppdaget, og ble filmet under raidet. Politiet kom, og kort etter var de tatt inne på land.
Det var en båt med 3 svensker som var offeret. Tyvene hadde fått med seg en PC (som sikkert ikke var særlig glad for svømmeturen), og noen småting. Allerede mandag morgen var det rettsmøte, og dommen falt ved 14-tiden. Den ene fikk 7 piskeslag, dersom han har helse til å klare dem, den andre fikk 3 mnd straffarbeid.
Under rettsmøtet hadde dommeren bl.a spurt om de trodde båtfolket snakket sammen? Jo, kanskje… Og hva snakker de om tror dere? Muligens tyverier… joda, vi snakker sammen, og skriveer om det.
Svenskene ble fortalt at det var svært skjeldent innbrudd i båtene, og når det forekom, var det kort og effektiv prosess. Myndighetene ønsket å gi klart signal om at dette vil vi ikke ha noe av. Kanskje noe å lære for  flere rettsstater.

 

1 Comments.

  1. mmmm det så godt ut Stein!

    Kort og kjapp prosess! Det hadde vært noe det!