På plass i Rodney Bay

Memento har ankommet Rodney Bay etter 18 dager, 4 timer og 36 minutter på havet da vi endelig fikk landkjenning lørdag den 15. Det gjorde godt å få fast grunn under føttene, for det har vært en humpete tur med kuling nesten hver eneste dag. Ikke mange dager med mindre enn 3 meter sjø.

Siste natten var det svært lite vind. Vi startet motoren ved 1:30 tiden på natten, og gikk rolig innover mot Saint Lucia. Den siste biten inn mot mål gikk for fulle seil. Fikk en kort kryss i 5-6 knop.  Like før mål kom det en taxi-båt i full fart mot oss. Det var skipperens datter Tone Helene og hennes Kim som kom oss i møte. Virkelig artig å bli møtt på den måten.

Like rolig gikk det nok ikke i alle båtene, Hakuna Matata fra Mo i Rana kom som en kule og passerte oss 2 nm fra mål. Det var ene og alene “jerngenoa’n” som sørget for den passeringen.  De hadde gått for “flatt jern” i et døgns tid.

De fleste båtene i ARC-flåten ligger nå i Rodney Bay, og bidrar sterkt til å holde liv i det lokale næringslivet. Arbeidsledigheten på Saint Lucia er på ca 24 %, så det er ikke rart at det vrimler av tilbud om å polere, eller reparere båt. Memento har fått sine skader; Nytt storseilfall må på plass, men først må jeg være sikker på at trinsen i mastetoppen er OK. Storseilet må til seilmakeren for rep av et par slitasjehull etter timer med gnissing mot salingshorna. Det som blir mest kostbart, er utbedring av vindgeneratoren. Sisten tilskudd på skadelisten var hull i en vannslange til ferskvannssystemet. Det oppsto dagen etter at vi var kommet i land!

Om vi ser på skadene andre har fått, så er våre skader bare småtteri. Flere båter har fått til dels alvorlige skader i riggen. Det er stag som har røket, bøyde salingshorn, og bøyde bommer. Har også hørt om flere revnede seil.

1 Comments.

  1. ….. og ikke minst Stein, har flere måtte bryte p.g.a. problemer med både ror og mastebrekk. Minst en båt har sågar mistet roret og en annen har meldt seg ut p.g.a. “lost mast”! Du gjorde nok en grundig jobb i vår!