“Møkka” (eller “skit” om du vil) problem…..

ARC – 72 timer passert
Kl 11 UTC hadde vi vært under veis i 72 timer (3 døgn). Hadde da tilbakelagt drøyt 570 nm, med en snittfart på 6,7 knop. Siden midnatt hadde vi lagt bak oss 78 nm, vel 7 knop i snitt. Vi holder en kurs som bringer oss nesten rett vestover. Skal mye lenger sør, men venter på vindendring som vil gi oss sørligere kurs “gratis”. I natt hadde vi mye vind, og store bølger. Spesielt ille før midnatt da vi ikke hadde glede av måneskinn. Vi fikk et par bølger som la oss ubehagelig langt over. Ikke lett hverken å styre, eller å holde køya for dem som skulle på vakt senere på natten.
4 timers vakter i røft vær er for slitsomt, fra kommende natt legger vi om til 3 timer vakt, 6 timer hvile.
Livet om bord dreier seg stort sett om å lete etter små feil som kan utbedres enkelt fremfor å oppdage store problemer. Vi har i øyeblikket et “skit-problem” som ikke ble løst på første forsøk…. utløpet fra septiktanken er tett. Enkelt å gjøre noe med ved havn og i rolige omgivelser, ikke fult så enkelt med 2-3 meter bølger og liten kuling. I dag er det fredag på kalenderen. Fredag er dagen for en (og kun en) gin-tonic, dersom været er lagomt. Det er derfor skipperens privilegium å avgjøre hvilken dag som er fredag. Med nevnte kuling er det usikkert om dagen i dag er en fredag… om ikke, kan jo dagen i morgen bli en fin fredag!

1 Comments.

  1. Perialstikken er livsviktig ! Ikke hold på noe ! Drikk mye vann og spis fiber, mang en seiler har blitt hentet med helikopter …