Start

Aller siste: “Redaksjonen” har snakket med Stein på telefon. Overskyet, 22 kn. vind og de passerte linja med ett minutts margin (på rett side). Tre båter tjuvstartet og fikk tre timer tillegg i tid. Alt vel ombord.

Siste: Stein melder at alt er klart til avgang. Lettskyet med noen regnbyger. Han har også lagt ved en usedvanlig detaljert værmelding fra “Frivind”. Et grovt sammendrag av denne er at det blir litt mer vind enn “normalt” for denne delen av verden og årstid – og en noe rotete sjø rundt 3,5 m.  Her er et lite utdrag av værmeldingen fra Mads:
0 – 24 timer (fra start idag kl 11 UTC)
Vind: 18 – 23 øker til noe usikker 20 – 26 kn*** ned langs øya, dette holder seg frem til i ettermiddag, 40 – 50 grader. Øker så til 25 – 30 kn utover kvelden, dette holder seg utover natten før det synker til 23 – 27 imorgen tidlig og 21 – 25 kn på slutten av perioden, 40 – 50 dreier på 60 – 70 grader frem mot slutten av perioden.

Bølger: 2 øker mot 3,5 utover natten før det synker til 3 m mot slutten igjen. Svell fra N i tillegg til vinddrevet. Bølger fra to retninger fører til litt rotete sjø.
Vær: Skiftende skydekke med tildels sterke byger frem til i natt, deretter skiftende med færre byger.

Skrevet tidligere tirsdag: I skrivende stund er det to timer til S/Y Memento med skipper og mannskap setter kurs mot åpent hav. Kommunikasjonen er ikke like enkel som ved brygga, og Stein har opprettet en egen mailadresse hvor han lover å sende oppdateringer til “redaksjonen” hjemme i Norge hver dag så sant det lar seg gjøre. “Redaksjonen hjemme er “gammelskipperen” til Stein og hører til i Søgne som de fleste av leserne vet :-). Han kommer ikke til å lese bloggen selv, og vil ikke lese andre epostadresser. Har noen viktige meldinger til Stein eller mannskap, kan dere sende dem til post@nico.as eller til nicolai@repstad.no så skal jeg videreformidle. Som alle ivrige lesere vet kan båten, og alle de andre 230 startende, følges her >>> gjennom hele regattaen. Ønsker båt og mannskap en fantastisk overfart! M.v.h,. Nico

Ser ut som om ARC’s egen “tracker” er ute av drift for øyeblikket. Følg starten her >>>

Comments are closed.