Racing-klassene på vei

Søndag 25. november var startdato for årets ARC-regatta. Av drøyt 230 deltagere var det knappe 30 som forlot Las Palmas denne dagen. Det var i første rekke båter i Racing-klassene, den største ser vi her, en 80 fots Swan.

Det var bare 6 båter fra Cruising-klassene valgte å starte, alle vi andre venter til uværet har passert Kanariøyene, og legger i vei i morgen tirsdag.

Selv om de fleste fortsatt ligger i havn, så ble “avreisen fra Las Palmas” markert i morgentimene i går. Levende musikk på bryggene som det virkelig svingte av. Et forlkeliv av de skjeldne! Når starttidspunktet nærmet seg, trakk tusenvis av tilskuere ned kystveien inn mot byen.

Her var det gode muligheter til å følge med på starten. Det ble rett nok ikke et så spektakulært syn som det pleier, med kun 30 båter på linja i stdenfor 230, men artig var det! Norske Lupi (Pogo 12.50) var blandt de første som krysset startlinjen. De slet med å få fart på båten i de merkelige vindforholdene inne ved land. Måtte bare finne seg i at det var 2 kjempestore italienske båter som dro unna de første minuttene. Ingen grunn til å deppe. Denne seilasen varer i minst 14 dager, selv for “proffene”, så det er mye tid å gjøre det på..

Her er en direkte link til YellowBrick der dere kan følge oss på ferden over havet: http://yb.tl/arc2012-noflash

Kartet under viser hvor båtene befant seg mandag morgen. Har markert Lupi.

2 Comments.

  1. Hei!
    Fint med link til Yellow brick! Finner imidlertid ikke Memento under “blogger” i ARC hjemmesiden?
    I alle fall ønsker jeg dere en riktig fin tur over!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Flott sak Stein! God tur over! “Snakkes” underveis. Bare du er “fus” i starten er alt greit 🙂