ARC – litt over 3 dager til start.

Det kribler i magen til ARC-seilerne nå. Onsdag kveld var det kostymeparty, men det var lys i uvanlig mange båter den kvelden. Er nok flere enn meg som rydder skuta for å gjøre plass til all provianten som må på plass de neste dagene.

Jeg tror ikke det er mange hjemme som forstår hvor mye som skal på plass før en slik tur. Tenk bare på panikken som rår dagene før påske. 2 helligdager, en kort handlelørdag, og 2 nye butikkfrie dager… Vi skal ut på en seilas der vi ikke ser snurten av hverken pølseboder, bensinstasjoner eller supermarkeder på ca 3 uker. Det er en hel sommerferie uten mulighet til å etterforsyne..!

Turen er ikke bare langvarig – Vi skal virkelig seile langt! Det er ikke mange båter hjemme som tilbakelegger stort over 1000 – 1200 nautiske pr sesong. Vi skal seile 2700 på en tur! (Til sammenligning; Horten – Skagen er ca 100)

I løpet av onsdagen kom mannskapet mitt til Gran Canaria. De dukker opp til redningsøvelsen i morgen tidlig. Deretter blir det “shoping med sort belte”.

Alle båtene skal ha en transponder som rapporterer possisjon 4 ganger i døgnet under overfarten til Saint Lucia. ARC-arrangøren legger resulatene ut på internett fortløpende. Her kan dere hjemme følge båtene på ferden over havet: http://www.worldcruising.com/arc/viewer.aspx. Båtene har også mulighet til å legge korte personlige rapporter på www.worldcruising.com/arc. Vi kommer nok i første rekke til å oppdatere bloggen, men det kan nok hende vi viser livstegn på ARC-siden også.   Vi som seiler, vil ikke ha mulighet til å sjekke internett, så vi må begrense oss til en daglig mail med possisjonsrapport fra arrangøren. I tillegg sender ARC ut daglige værmeldinger. Svært mange båter har i tillegg abonnert på særskilte værvarsler fra ulike kilder. Mange nordiske båter får sine råd fra “Frivind”  (www.frivind.no)

De siste dagene har jeg deltatt på seminarer om “forventet vær på overfarten”, “seiling med vinden inn bakfra”, og en presentasjon av Saint Lucia fra øyas eget turistkontor i London. I dag hadde jeg i tillegg besøk av en representant fra Hydrovane vindror. Fikk sjekk av installasjon og utstyr, samt gode tips for hvordan vindroret skal brukes.

Det er all grunn til å glede seg til både overfarten, og målet på andre siden av havet….og det gjør vi virkelig!

2 Comments.

  1. Kjenner jeg er litt spent selv Stein. Her er torsdagsmorgenen grå, regnet siler men temperaturen er behagelige 7 pluss. Ser mastetoppen på egen skute fra kjøkkenvinduet og vet at neste langtur for min del blir 1. desember herfra og ut til Ny Hellesund (Verftet – julebord i Havariaklubben), ca. 2,4 nm, så det må være deres seilas jeg “kjenner” litt på, ikke min….. 🙂

  2. Så fint at du fikk Hydrovane gutta til å tipse litt!! Det tror jeg du kan ha nytte av utover……… Ser på bilder at det er fint montert på plass!