ARC – Det nærmer seg!!!

Det er søndag 18. november, og en uke til startskuddet går. Per i dag morges var 218 av 232 båter på plass. Havnen er full, men det skal nok bli en råd for de siste etternølerne også. I dag var det flaggparade langs marinaen. Den norske kontingenten består av 22 båter, og det er bare england som stiller med flere båter enn oss. Nesten alle de norske båtene stilte i paraden med egne flagg høyt hevet. Det å gå i tog med flagg kan vi! Som jeg har nevnt tidligere, så skal båtene pyntes med signalflagg. Fortsatt enkelte nakne master, men de aller fleste har fått finstasen opp. All-Linn fra Bergen og Memento toppet det hele med splittflagg øverst i masta. Splittflagget mitt er det siste flagget som ble benyttet på Homlungen fyr. På nabo-bryggen er det en tredje båt som bærer et ordinært norsk flagg i toppen. Vi er de eneste som flagger med nasjonale flagg i toppen, og vi setter virkelig preg på havnen.

 

I løpet av den uken jeg har vært i Las Palmas, så har jeg deltatt på en mengde seminarer, båten har gjennomgått både sikkerhetssjekk og sjekk av riggen. Det å se “Jerry the rigger” i aksjon er forøvrig en attraksjon i seg selv. De fleste av oss setter oss “godt til rette” i båtsmannsstolen, og lar en i mannskapet sveive oss opp. Jerry klatrer i fall og stag. Linen trekkes kun etter som sikkerhet… Legg merke til at han bruker lange støvler når han er i masta. De gir ekstra feste langs stag og mast når han arbeider seg oppover.

..og så har det vært en del sosiale aktiviteter på kveldstid. Las Palmas by inviterte på fantastisk velkomstfest sist fredag. I starten av kommende uke er det fest for alle seilere, og det hele avsluttes med cocktail-party til fredag. Hver kveld er det “Sundowner” med 2 gratis enheter drikke til hver deltager. Har fått med meg et par solnedganger.. og flere vil det bli!

Det viktigste kommende uke blir å få ombord alt vi skal leve på de neste 3 ukene. På en eller annen måte må jeg få plassert ca 240 liter drikkevann ( tillegg til båtens tanker med 300 liter “forbruksvann”), noen brett med øl, mat til 80-90 middagger, like mange frokoster og lunsjer, samt litt ekstra å sette tenna i på lange nattevakter. Vi trenger forsyninger til 3 ukers beregnet seilingstid, + minst en uke reserve.

Lokale leverandører av mat, drikke og båtutstyr har travle dager. Folk handler som gale, og legger store summer igjen. Sikkert velkomne penger i et land som preges av 20% arbeidsledighet. En av de som virkelig har stor omsetning er den lokale båtutstyrsbutikken, Rolautic. Som det fremgår av bildet, så kommer en av betjeningen fra norge.

 

Har fått ett  sykdomsforfall fra en av de som skulle seile mannskap. Havnen er full av folk som gjerne vil være med over, men enn så lenge tror jeg at vi ender opp med 3 manns besetning. Ønsker Jan Inge god bedring. Du får satse på å komme ombord når jeg nærmer meg Panamakanalen!

4 Comments.

  1. Flott med oppdatering! Blir det daglige rapporter under overfarten?

  2. Kanon oppdatering :-)!

  3. Synd med sykdomsforfall selvfølgelig, men 3 personer er helt ok. Betryggende at du har hatt Jerry opp i masten – han kan sine saker.

  4. Vi nøyer oss med å forberedelser til julebord i Kristiansund. Starter med hurtigruta over Hustadvika. Når du først skulle gå glipp av et julebord så er alternativet ditt bra 🙂 Jan Otto