600 dager uten regn

Det er omlag 600 dager siden forrige regnvær av betydning. Sist gang det regnet skikkelig var i mars 2010. Sist søndag kom det rett nok noen drypp, men i dag kom det skikkelig med regn! …i mengder! Det tok ikke lang tid før kloakksystemet sa takk for seg. Et pumpehus like ved havna flommet over. Overflatevann iblandet grus og sand, i herlig blanding med “noe som lukter” har fylt opp hele havnebassenget med brun guffe. I går kunne vi se bunn på 8-10 meter, i dag er ikke sikten stort over 30 cm.

Se en filmsnutt her >>> regn

Det er vel mange som i likhet med meg følger “Tommy og Tigern”. Der er det ofte snakk om “kanskje stenger skolen” i forbindelse med vinterens første snøvær. Tommy skulle bodd her!, for i dag stengte flere skoler, deriblandt den norske skolen som ligger noen kilometer fra Puerto Rico. Ikke pga snøkaos, men fordi vannet fosset over alle veier. Når en ser hvordan veiene ser ut her i “turistland”, kan man bare tenke seg hvordan det ser ut oppover i de trange dalene. På grunn av langvarig tørke finnes det ikke et gresstrå som holder på jordsmonnet. Det vil nok bli mange stengte veier i flere dager fremover innen grus og vann er borte fra veibanen.

I dag er det “end of month”, noe som betyr frist for levering av bimini. Jeg så at det var lys borte hos damen som syr til langt utpå kvelden i går. Antar at hun holdt på med leveransen til meg. Har ikke sett liv der borte i dag, hun sitter kanhende værfast hjemme et sted? Jeg har med vilje ikke fortalt henne at jeg blir en drøy uke til, det hadde bare betydd enda en “mañana” innen hun satt i gang symaskina.

Et annet utrolig utslag av “mañana” er tilgang på kartbrikker med kart over karibien. Det ligger minst 400 båter og gjør seg klar til kryssing av atlanteren. Antar jeg ikke er den eneste som hadde forlatt hjemmehavn uten kart over øyriket på andre siden. Det har ikke vært en eneste kartbrikke (navionics) å oppdrive på Kanariøyene, og det har tatt rundt 4 uker å få en tilsendt fra fastlandet. Fikk nettopp beskjed om at kartbrikken endelig var ankommet Las Palmas, “so may be later tonight…”

Comments are closed.