Turistliv

Det er slitsomt å være turist her! Det er så mye man kan gjøre, dermed ikke sagt at man gjør så mye… Lørdag er for eksempel en dag man ikke går ut… man må jo spare krefter til søndag! — for da er det stor stemning på Pio-Pio på Tauro beach. For dem som ikke har vært der, Pio-Pio og Tauro beach er siste rest av “1. generasjons turistmål” på Kanariøyene. En bar som med fordel kunne ha startet full oppussing for minst 15 år siden. En strand som av og til har sand, som oftest bare rullestein, og et nabolag tatt ut av en amerikansk hippie-leir på 60-70-tallet. Men her er sjel, levende musikk, og en masse hyggelige mennesker. …og av alle dager for uteliv – her foregår det hver søndag fra kl 15 til 21. Musikerne står på en liten terrasse utenfor baren, og publikum sitter rundt i steinrøysa. Her koser vi oss så til de grader, at ingen legger merke til at møblementet (i den grad man har funnet en ledig stol) kunne vært fornyet en gang i forrige årtusen.. Det eneste som er dumt med en søndag på Pio-Pio, er at man begynner så tidlig, og har aldeles ikke vett på å gi seg når det er slutt der ute. Det blir gjerne en tur på en Irsk bub deretter. Hyggelig samvær med noe i glasset fra 4-5 tiden på ettermiddagen til langt over midnatt straffer seg.. hver mandag!

En gang i mellom må jeg ut på havet. Enten for å seile, eller for å fiske. Tirsdag var det fisketur med Cavalier. Det åpnet strålende med en Wahoo på 15-20 kilo på vei utover. Jeg fortsatte med å hale inn de to første fiskene etter at vi hadde lagt oss til for anker (…på 120 meters dyp)! Rett nok ikke store, men jeg fikk det de 2 første.

I løpet av dagen supplerte vi med en mengde forholdsvis små fisk, en stingray (piggrokke) i 20-kilos klassen, og en murene-ål.

En ting jeg har savnet når jeg har lest bloggen til andre langturseilere, er en værrapport. Nå vet jeg hvorfor ingen skriver om været – det er fint hver hver dag! Det eneste som varierer er om det er “passe varmt”, “litt for varmt”, eller “veldig varmt”. Tirsdag var det passe varmt på havet, stort mer er det ikke å si om været i dag… jo, foresten, det var 4-5 m/s fra vest (hvilket er unormalt, her er det som regel vind fra nord)..

3 Comments.

  1. Godt med en fin oppdatering Stein! Da vet vi at du har det over gjennomsnitt bra 😆

  2. ….det høres ut som du koser deg Stein…..i varmen! Her er høsten godt igang.

  3. Hei.
    En liten hilsen fra det kalde nord… Vi traff dere i Fort Augustus da vi var på hjemtur fra Whiskey Criuse.
    Vil bare ønske dere god seilas vidre..