Trykkende varme – Sverdfisk – Wahoo

Det er fredag, og en eller annen flytende helligdag i Spania. Aner ikke hvilken, men det betyr ikke så mye. Jeg trenger i hvertfall ikke jobbe på en “rød dag”. Augustvarmen har fortsatt ikke sluppet taket på Kanariøyene. Selv om vi er midtveis i oktober, er det fortsatt godt over 30 grader i skyggen hver eneste dag. Det blir ikke mange timene arbeid på en seilende nordbo i slike temperaturer. I løpet av det snart 3 ukene jeg har vært her, har jeg likevel fått utrettet en god del. Det som er mest synlig er at vindroret er kommet på plass. Innvendig har det i første rekke gått i rengjøring og tetting av en liten lekkasje ved varmtvannstanken. Er på det nærmeste ferdig med å monterer et nytt el-panel, så nå blir det permanent strømforsyning til radar og 12-volts uttak i lugaren forut.

Dagens store samtaleemne har vært storfangsten på en av de lokale “sportsfiskebåtene”. De har tatt i land en sverdfisk på rundt 350 kilo. Det er vel omtrent samme vekt som en elgokse som felles i skogene hjemme i disse dager.. Selvfølgelig mange som er imponert over å få se en 350 kilos fisk på nært hold….men sverdfisken er etterhvert såpass skjeldne i disse farvann, at “alle” de proffe sportsfiskerne går med T-skjorte som oppfordrer til å slippe dem ut igjen… denne kom på land til jubel blandt turister, hoderystende prat blandt de lokale…

Min favorittbåt, Cavalier, tok i land 2 Wahoo’er i dag også. Den 5. og 6. denne uka. Dagens fisker lå på rundt 20 kilo. Tungt nok når en  nordbo skal holde fangsten opp for ivrige fotografer.

Jeg har ikke vært ute med noen av fiskebåtene riktig enda, men fortsetter det med slike fangster, så må jeg utpå en av dagene til uka ….tror jeg…

…ellers blir jeg her sør på Gran Canaria frem til rundt 10. november. Da starter ARC-programmet i Las Palmas. Noe er viktig, noe er nyttig, og mye er bare sosialt. Jeg skal i det minste prøve å få med meg det meste i kategori “nyttig” og “viktig”, og kommer sikkert til å være litt sosial også.

Horten Seilforening avholder klubbregatta og krabbefest i helgen. Ønsker alle der lykke til med seilasene, og kos dere på festen.. husk bare at det skal seiles søndag også… 🙂

3 Comments.

  1. Flott sak Stein! Trodde nesten du var gått “helt i frø”, men skjønner nå at det er varmen 🙂 Det problemet har vi ikke her hjemme. Sterk kuling og 7 grader i søgneskjærane:-(

  2. Oy oy oy for noen fisker….her er det mulig å be fler enn familien på søndagsmiddag! Kos deg videre Stein!

  3. Krabbene til Ove smakte aldeles fortreffelig! (Horten Seilforenings årsfest)Fin regatta også, selv om lørdagen nok ble beste dag for de fleste (av ulike årsaker….); Søndag var det ikke så mange som fullførte pga mastebrekk, startbøye i propellen, etc.) Men gøy var det!
    Kjempefint med vindror på plass. Lønner seg å teste det litt på forhånd. jolly