Tunfisk og småhval

Gårsdagens etappe gikk fra La Gomera til Tenerife. Hadde en fin seiltur et par timer, men så skjedde det som har skjedd så ofte den siste tiden….. vinden forsvant. Hmmmm- jeg er da ikke på motorbåttur!!

I det sjøen la seg, ble vi opmerksomme på noen skygger under vann. Det var noen store fisker… anslagsvis en drøy meter lange, Det må ha vært en form for tunfisk. Var også innom tanken på Wahoo og hai, men konkluderte med tunfisk. De fulgte oss i flere timer. Først så vi 2 – 3 stykker, etterhvert minst 8. De var på ingen måte fotogene. Holdt seg en til to båtlengder unna oss, og minst en meter under vann. De var der, og var fullstendig klar over at jeg manglet utstyr til å få dem om bord. Ved et parr anledninger var de virkelig ertelystne, og brøt vannflaten akkurat lenge nok til at en av oss kunne peke å si “DER!”

Utpå dagen kom vi over en flokk småhval. Litt mere fotogene, men ikke såpass at jeg fikk identifisert dem. Det jeg kan si, er at de var større enn alle de delfinartene jeg har sett tidligere på turen, og mindre enn spekkhuggere. Også disse var rundt oss en times tid.

Har nå ankommet en havn helt sør på Tenerife – San Miguel. Blir her til over helgen…

Fortsatt “steike varmt”. Godt med en avkjøling i sjøen før middag. Spiste ute etter solnedgang. “Bare” 26 grader ute, 29 grader inne. Vi holdt oss ute i kulden…

Fredag la vi ut på biltur i fjellene på Tenerife. Kom oss nesten til toppen av Teide, men det er en annen historie….

3 Comments.

  1. Spør du meg ser dette ut som grindhval…. men jeg vil ikke ha hundre tilbakemeldinger på hvor feil jeg tar :-). Når det gjelder varmen misunner vi deg, men dit du skal er det varmere…. har bodd i “subKaribien” et par år som du vet, og det er rett og slett bare fantastisk – jo varmere jo bedre 🙂 Kos dere på Tenerife!

  2. Har sjekket med de lokale. Det er grinhval!