Vulkantur på La Palma

Ved ankomst til La Palma var det på tide med en ny sjekk under båten. Hadde passert en god del fiskeredskaper siden forrige sjekk, så det var jo en viss mulighet for at det hadde satt seg noe under båten. Heldigvis var alt i skjønneste orden.

Søndag leide vi bil og la ut på rundtur på La Palma. La først turen opp i fjellene midt på øya. Vi var oppe på ca 1500 moh. Skaffet oss tillatelse til å kjøre inn i nasjonalparken til en gammel caldera. Det er bare 16 parkeringsplasser der inne, så det gis ikke mere tid enn det som er nødvendig for en tur fra parkeringen og inn til kraterkanten. Vi fikk kun 30 minutters parkeringstillatelse. Med en gammel navigatør som reisfølge, så sjekkes kart mot terreng kontinuerlig. Det er viktig å holde “ETA” tilbake ved bilen…

Helt sør på øya kom vi til en ganske fersk vulkan. Siste utbrudd var i 1971, og fortsatt kan man kjenne varmen inne i kalderaen. Vi var ikke inni vulkanen, men nøyde oss med et bad på en strand som var ryddet midt i et område der lavaen hadde flommet for ca 40 år siden. Om noen skulle tvile; fersk lava er ikke godt å gå på, spesielt ikke barbeint…

La Palma har mye bananproduksjon. Vi så store plantasjer flere steder. Det produseres også en del vin på La Palma. Vi hadde en lokal vin til middag en av dagene.

Mandag seilte vi videre til La Gomera. Her blir vi et par dager før vi drar over til Tenerife. I morgen legger vi ut på ny biltur. Skal bli spennende å se hva denne øya kan vise frem.

Man skal ikke klage over varmen, men nå er det så varmt at selv de lokale peser. Vi søker skyggefulle steder så langt det er mulig. Har vi ikke annen skygge, så går vi inn i båten. Der er det “bare” rundt 30 grader…

 

2 Comments.

  1. Gratulerer med fremkomst La Palma/Kanariøyene!
    Sterkt! Vi synes Gomera var enda bedre enn La Palma. Men dette med Kanariøyene vet du mer om enn de fleste! Ser av bilder at du har fått opp DuoGen. Virker greiene? Hva med vindroret???

  2. Knall Stein, men hvis du trenger en pause fra varmen er det bare å ta en tur langs norskekysten i disse dager….. 🙂