Funchal

Etter et par dager på Porto Santo, gikk vi videre til Madeira i går (mandag 10.). Molo-veggen på Poro Santo ble forlatt uten “bumerket” til Memento. Det blir nok flere muligheter til å sette spor etter seg innen avreisen fra Las Palmas sent i November…

Den flotte seilvinden vi hadde ved avgang fra Lisboa har forlatt oss. Mandag var det nesten havblikk. Hadde en svak bris fra syd (dvs rett i snuta). Det ble følgelig motorbruk hele veien.

BenteI dag (tirsdag) har vi hatt en dag som turister i Funchal. Ønsket en halvdagstur øya rundt, men dagens tur hadde forlatt byen, og neste tur er ikke før til lørdag… Det venter vi ikke på!

Vi tok taubanen opp til Monte, og var skikkelige turister der oppe. Ble både kirkebesøk, og vandring i den tropiske hagen. Det er utolig varmt og fuktig i dag. Det var følgelig deilig å oppholde seg i skyggen under trærne oppe på Monte. Avsluttet med sledetur nedover bakkene mot byen.

Om vinden er rett, går ferden videre mot Kanariøyene i morgen. Første strandhugg blir nok på La Palma, deretter La Gomera. Det ligger noen små Portugisiske øyer på halvveien, men det kreves spesiell tillatelse fra myndighetene for å gå i land der. Får se om vi får ordnet det…

Portugal er forøvrig et land der man til stadighet kommer i kontakt med et offentlig kontor. Det holder ikke med innsjekk i første havn. Nei, her er det full prosedyre ved i hver eneste havn. Inne på fastlandet ble dette stort sett håndtert av havnekontoret, men her ute i havet florerer det med ulike former for politi og gardias. Først innsjekk i marinaen, deretter ny runde med pass og båtpapirer hos de uniformerte… Men det er vel bare en forsmak på hva som venter på andre siden av havet…

1 Comments.

  1. Flott sak, og moro å se bilder av dere! Så litt varmt ut ja. 😎