Lisboa – Porto Santo

Vi la ut fra Oeira ved Lisboa tirsdag litt før  12:30. Hadde 500 nautiske før vi ville treffe land på øygruppen Porto Santo like nord for Madeira. Det hadde blåst friskt om natten, og tidlig på dagen, men innen vi hadde gjort unna handling og diesel-fylling var vinden forsvunnet. Det ble en time for motor etter avgang, men så kpm den etterlengtede nordavinden. Fikk noen flotte timer med storseil og gennaker før vi gikk natten i møte med storseil og genoa.

I løpet av ettermiddagen passerte vi 3 “filer” med separasjonsleder på utsiden av Lisboa. Det gjensto å passere ett cruicese-skip på vei fra nord, deretter 2 litt mindre lastefartøy. Vi valte å ta ned gennakeren før vi kom alt for nær de to sistnevnte, men av en eller annen grunn valgte de og vike for “WAFI’en” i god tid før …WAFI har ingen ting med internett å gjøre, det står for “Wind Assistendt Fucking Idiot”. Jeg tar det som en æredsbevisning, og benytter uttrykket i min VHF-kommunikasjon med de store..

Onsdag morgen ved 6-tiden måtte vi reve storseilet, og tok ned genoa’n. Gikk slik helt frem til vi hadde spist middag. Onsdag kveld og natt til torsdag ble en ny natt med drømmeforhold. Måneskinn og fin bris fra nord. Time etter time mellom 6.5 og 7.5 knop. Ved 8-tiden torsdag morgen var det på ny slutt på vinden. Ble noen timer for motor innen vi fikk en ny økt med gennaker og storseil. Når kvelden nærmet seg, ble gennakeren tatt ned til fordel for genoan. Taper litt fart på det, men da slipper vi å ha folk på dekk i svarte natta.

Fredag morgen ble det igjen nesten vindstille. Gikk hele dagen for motor. Ønsket å kommet til Porto Santo mens det fortsatt var dagslys. Rakk det med en times margin.

Turen fra Lisboa til Porto Santo ble gjennomført på 3 døgn og 6 1/2 time. Det ble et et snitt på litt i overkant av 6 knop. Det aller meste for seil, rom slør / lens for styrbord halser.

I dag, lørdag, har vi handlet, vasket båt, og ikke minst badet. Flott strand like ved havna, og laaangt over 20 grader i vannet. Årets, uten tvil, beste svømmetur! Blir her et par dager før vi fortsetter til Funchal på Madeira.

1 Comments.

  1. Endelig godt badevær/temperatur! Bra! Nyt det 🙂