Til Lisboa i 30 grader.

Det er et par dager side vi forlot Porto. Vi har hatt noen flotte dager på sjøen med mye seiling for spinnaker eller gennaker. Når vi nærmet oss første stopp etter Porto, ble vi anropt av “Aveiro port control”. Det viste seg at marinaen var stengt for seilbåter pga dypgående, men “Aveiro port control” rettledet oss til en ankringsplass. Måtte ligge for anker et stykke utenfor byen. Det viste seg at ankringsplassen lå rett utenfor en militærleir, luftforsvaret om jeg ikke tar helt feil. Siden vi var to tidligere befal fra det norske luftforsvaret ombord, spøkte vi om en tur i befalsmessa… Det ble med spøken. Vi dro i steden på land på leting etter et supermarket. Fikk anvisning av en soldat til “a sort of supermarked”. En norsk pølsekiosk er noe større….

Neste havn var i Figueria da Foz. Der ble vi liggende ved siden av en båt fra Mo i Rana som skal samme vei som Memento. 2 norske båter side om side med ARC-flagget i masta. Vi kommer nok til å bli godt kjente i løpet av de kommende måneder. Så gikk ferden videre til Peniche. Der ble vi liggende ved siden av “havnepolitiet” (eller skal vi si “indre kystvakt”). Det ble sjekk av pass og “skipets dokumenter”, samt info om at “marina office” var stengt i helgen, “so, if you want to pay”, så måtte vi gå langt og lenger enn langt for å komme til havnekontoret. Vi så ingen grunn til den “if’en”… På vei innover mot Peniche så vi røyken fra flere skogbranner. Vi prøvde å forhøre oss litt om dette fra havnepolitiet (en annen kar), men skogbranner var så vanlig at det brøy de seg ikke stort om. Dagen etter fikk jeg se en “note” i sjøkartet. Området rett utenfor havna var angitt som et område der brannfly kom for å fylle vanntankene… lurer på hvordan det ville gå med all fiskeredskapen ??….

Siste etappe mot Lisboa gikk til Oeiras. Etter at vi rundet “nesa” på Portugal skjedde det doe drastisk med temperaturen. I løpet av få minutter steg temperaturen fra rundt 18 til godt over 30. Var sikker på at det måtte skylles en annen vanntemperatur, så vi jumpet i sjøen så fort vi var vel fortøyd… Vet ikke helt hvor mye det var i sjøen, men det kan umulig ha vært særlig over 18… I morgen tidlig tar Siriann farvell, og utpå ettermiddagen kommer Bente ombord. I mellomtiden får jeg sørge for en runde “indretjeneste”.

3 Comments.

  1. Moro og informativt å lese sakene dine Stein 😎

  2. HEi Stein

    Fint å se at du har det bra. Dersom du er i Oeiras så må du huske at der får du ARC rabatt på havneleien. Ellers så anbefaler jeg en seiltur inn til Lisboa sentrum. Der inne er det en fin og sentral havn samtidig som det er fantastisk å seile opp elven med flotte byggverk og øvrig ineniørkunst.

  3. Takker for turen Stein…….bra det ble seilevind mot slutten. Flaggborgene (les fiskebøyer) var en stor høydare…..ny seilgren er nå etablert….Seilom (mellom alle fiskebøyene).