25. august til Baiona

Etter et døgn i regn og sønnakuling i Riveira var det tid for å komme oss litt videre. Lettskyet og rundt 20 grader i lufta. Etterhvert en strålende dag, men dårlig seilevind. Det ble en dag med motorkjøring.

Kort etter avgang tok kartplotteren en restart “helt av seg selv”. Dette gjentok seg et par ganger, så jeg ville prøve å slette et par “sporlogger”. Overførte først alle data til en ekstern minnebrikke. Eneste slettemulighet ser ut til å være “slett alt” – inkusive alle waypoints. Fant ingen annen mulighet der og da, så nå “mangler” jeg 70 WP’s…. men etter det var plotteren feilfri og mye raskere ved skifte mellom ulike bilder.

Noe senere datt turtalle plutselig et par hundre omdreininger. Første tanke var at det var mere rusk i diselen, men det virket ikke helt slik heller. Motoren gikk litt tyngre, og farten datt muligens noe…(??)

I det vi skulle “bakke opp” ved kai i Baiona ble det klart at “noe” var galt. Nesten ingen “bremseeffekt”! Sendte ned Hero-kameraet fastskrudd på en båtshake. Bildene var tydelige nok.

Et tykt tau hadde surret seg pent opp rundt propellen.

Ingen annen utvei enn å få på badebukse og jumpe uti med kniv og dykkermaske. Var heldigvis ganske enkelt å få løst alt som satt rundt propellen. Dessuten var det god badetemp.

 

Nå er det like før propellen er fri (jeg er fri for luft for lenge siden…)

 

Best å få det i søpla før noen andre får det i propellen…

3 Comments.

  1. Var da veldig til dramatikk da 🙂

  2. Hadde problem med “restart” av kartplotter på en tidligere båt. Det viste seg å være så enkelt som “vakkelkontakt” i koblingspanelet, men det har du sikkert tenkt på. Er ellers imponert over dykkeringen, forsøkte det samme stuntet her hjemme i mai, men måtte gi meg og tilkalle NSSR.

  3. Tøffe bilder!!
    Kjent problem! Flaks at dere ikke har fått tåke enda, da er nemlig garnblåsene ikke noe letter å se.