9100 nm fra Horten via Karibien til Horten

 

Vinterseilas uten lue og votter

Vinterseilas uten lue og votter

I dag kom jeg tilbake til “hjemmehavna” i Horten…. dvs jeg har ikke noen fast båtplass i Horten dette året, så jeg gikk til Horten gjestehavn. Hjemmehavn god som noen, for her lå Memento vinteren før jeg dro på tur, og her skal den ligge i kommende vinter… 

Siden jeg forlot Horten den 1. Juli 2012 har jeg seilt 9101 nautiske.

 

 • Horten – Las Palmas (Gran Canaria) :     ca 3400 nm
 • Las Palmas – St. Lucia :                        ca 3100 nm
 • St. Lucia – St. Thomas (Jomfruøyene) :  ca 1000 nm
 • Southampton (England) – Horten :         ca 1550 nm

  1. glimt av land etter 18 dager på Atlanterhaveet

  1. glimt av land etter 18 dager på Atlanterhaveet

Før langturen har jeg stort sett ligget rundt 1000 nm i året. Denne ene turen tilsvarer følgelig ca 9 års – for meg –  “normal bruk” av båten! I løpet av disse “9 årene” har båten kun vært på land en knapp uke for vedlikehold.

I tillegg sto den ca 3 uker på dekket til Sampogratch mens den ble fraktet mellom St. Thomas på US Virgin Islands til Engelske Southampton. Det ble naturlig nok

Målgang i Rodnet Bay

Målgang i Rodney Bay

lite vedlikehold i den perioden, for da var jeg en snartur hjemme i Norge (med fly).

Lurer på om de rakk å spise alt...

Lurer på om de rakk å spise alt…

Jeg så Lindesnes fyr dukke under horisonten den 8. juli 2012 ved 20-tiden. Fortøyde til norsk grunn ved Kystverkets stasjon utenfor Grimstad ved 20-tiden 8. juli 2013. Kan trygt si at jeg var uttaskjærs i nøyaktig ett år!

Etter Grimstad ble det en snartur til Søgne for å hilse på venner der nede, før jeg fikk oppleve sør-øst kysten av Norge i et fantastisk sommervær. Siden Søgne har det blitt stopp i Randesund, Lillesand, Arendal, Risør, Stavern, Skjærhalden, Vallø, Hvasser, Østre Bolærne, og nå Horten gjestehavn.  

Alle de Caribiske øyene jeg besøkte (mangler Anguilla)

Alle de Caribiske øyene jeg besøkte (mangler Anguilla)

Mot julefeiring på Bequia
Mot julefeiring på Bequia

Med dette blir det slutt på gjevnlige oppdateringer på “reisebloggen”. Kommer nok med ett og annet glimt fra livet i hjemlige farvann, men noen regelmessige oppdateringer blir det ikke.

Takker for alle kommentarer på bloggen i løpet av året som har gått. Vet at det er mange flere som har fulgt bloggen, så takk til alle mine lesere. Og ikke minst takk til Nicolai som hjalp meg med å etablere bloggen, og som var min forlengede arm med å legge ut daglige oppdateringer under krysningen av Atlanterhavet.

 

Jonas fra Hakuna Matata på stram line

Jonas fra Hakuna Matata på stram line

På en slik tur møter man mange fantastisk hyggelige mennesker. Spesiell hilsen tilmine nye venner på All Linn, Atlantis, Promise, Enzo, Primadonna Tove, Hakuna Matata, Summer Star, FS timeOut, Lupi, No 24, Sterre (sveits), Loupan (svensk), Meribelle (svensk), Solit (svensk), Rafiki (engelsk). En ekstra hilsen til tidligere fyrmester på Oksøy; Kjell Otto, har du kommet deg “bort fra” Skottland ?.

Klare for ARC-start

Klare for ARC-start

De aller viktigste er imidlertid dere som seilte sammen med meg på lengre eller kortere deler av turen; Einar, Siriann, Bente, Thor Erik, Kjell Erik, Tone Helene, Kim, Marius, Bente.

Vi har seilt 3100 mil over havet

Vi har seilt 3100 mil over havet

Minnes også alle menneskene jeg har møtt i Skottland, Irland, Spania, på alle de karibiske øyene, og alle andre som jeg knapt har hørt navnet på. Dere er med meg videre i minnet alle sammen. Om jeg skal trekke frem noe spesielt, så må det være betjeningen på Caledonian Canal (Skottland), Julaften med (nesten) alle de norske ARC-båtene på Bequia, og nyttårsaften i slummen på St. Lucia.

Nyttårsaften i slummen

Nyttårsaften i slummen

Om noen lurer på om jeg kan anbefale andre å legge ut på en tilsvarend tur, så er svaret et ubetinget JA!. Kom dere ut, det er helse og glede i hver eneste dag. Personlig har jeg halvert medisinbruken (hjerte / kolesterol), muligens gått (litt) ned i vekt, ikke vært sjøsyk en eneste dag, ikke hatt noen sykdommer underveis (med untak av et par morgener med “tung i hodet” etter BBQ med dertil inntak av fri rompunsj).

De eneste “piratene” jeg har møtt er noen norske båter som på død og liv seiler rundt med “sjørøverflagg” i masten samtidig som et norsk

marinefartøy leder kampen mot virkelige pirater utenefor Afrikas horn. Vekslet også noen ord med sjørøverhøvdingen selv, Jarle “Berserk” Andøy.

Litt illegal reklame (den er god!)

Litt illegal reklame (den er god!)

Hva det koster? Omtrent det samme som man bruker i løpet av ett år hjemme. “Kostnaden” er altså ett år uten inntekt, men det er verd det!

 

 

2 Comments.

 1. Takk for fin-fin blogg og velkommen hjem!! Jeg har nytt hver eneste linje/bilde!
  Nye (= gamle he he)oppgaver venter i Horten Seilforening for nestformann Stein med hovedansvar regatta!! Vi har savnet deg!!
  Jo

 2. Takk for turen Stein! Det har vært virkelig artig å følge deg. (Og igjen, hvor fort kan egentlig et år gå :-))Jan Otto