Nyslått høy,,,,høy,,,høysnute

43 fot store Enzo ruver ikke i dette landskapet

43 fot store Enzo ruver ikke i dette landskapet

Dagens etappe gikk fra Bruinisse til Dordrecht. Vi forlot en av de flotteste moderne marinaene jeg har sett på hele turen. Den var gigantisk! Hadde alt fra dusj og vaskemaskin via en meget bra båtutstyrsbutikk  til en Halberg Rassy 65 (eller hvor stor den nå var). Kort etter Bruinisse er det 2 sluser. Slik vannstanden var i dag, var det knapt nok merkbar nivåendring i noen av slusene, men det aner meg at vi hadde merket en betyelig strøm om de ikke hadde vært der.

Dagens 3. slusepassering var i Volkeraksluizen.

Ikke mye fribord..

Ikke mye fribord..

Her er det en sluse for småbåter med mastehøyde under 18,30 i henhold til kartet, 18,70 i henhold til en lystavle like før slusen. Antar den sistnevnte tar hensyn til tdevannet. Like ved er det 3 gigantiske sluser for båter med større mastehøyde, samt nyttetrafikken. Jeg vet Memento går under 19 meter, men har egentlig ikke målt høyden til mast inkl antenne noen gang. Ved anrop slusekontrollen var jeg rimelig trygg på at begge båtene ville bli sendt i “proff-slusa”, i og med at jeg oppgav 2 seilbåter med mastehøyde ca 19 meter. Enzo litt

Skulle ikke solgt bilen før jeg dro på tur...

Skulle ikke solgt bilen før jeg dro på tur…

over, Memento litt under. Det endte med at Enzo fikk en gigantisk sluse alene, mens jeg måtte i “jachtensluis”. Jeg vet nå at Memento er “litt mindre” enn 18,70, men det kan ikke ha vært mye klaring over VHF-antennene. Skulle gjerne hatt et kamera der oppe akurat der og da!

På oversiden av Volkeraksulizen kom vi tydeligvis inn i et område med mye, virkelig mye, trafikk av lektere. Det gikk ikke mange minuttene mellom hver gang det passerte et lastefartøy, eller en

4 lektere og en "taubåt"

4 lektere og en “taubåt”

taubåt (push-båt) men 2-4 lektere foran. Ikke skjønner jeg hvordan de holder kontroll med 200 meter last i den strømmen!nJo, jeg vet der finnes sjøfolk med bedre erfaring enn meg, og det trengs her! I Drodrecht måtte vi passere en bro (2 felt vei + 4 felt jernbane). Denne broen åpner en gang i timen i genhold til fjorårets utgave av “Stande masteroute guiden”, 16 minutter over hver time. Vi rakk nesten åpningen kl 15:16, vi

Snart vår tur. 4 jerbanespor oppe, vegbroen snart på vei opp. Lyssignalet viser "nesten klart"

Snart vår tur. 4 jerbanespor oppe, vegbroen snart på vei opp. Lyssignalet viser “nesten klart”

manglet bare 2 minutters gange til broen da de lukket hele spetakkelet foran oss. Vi fikk en times venting p åneste åpning.
Prøvde først å legge oss ved en “ventebrygge”, men noen av lekterene som dundret forbi dro med seg såpass mye sjø at vi valgte å ligge utpå å ri på strømmen inntil neste åpning.

Elvebåtene som trafikkerer “de indre vannveier” i Østerrike, Tyskland og Holland er noen snodige farkoster. Det “må” ikke tåle storhavets 5-6, for ikke å si 15-20 meters bølger. De kan de trolig heller ikke. 15 cm fribord ser ut til å være i

Trang havn i Dordrecht

Trang havn i Dordrecht

overflod. Bilen har de plassert på “hyttetaket”. Den løftes bare i land når “far” skal på handletur.

Dordrecht skal være Hollands eldste by. Dette var mitt føste besøk i byen, mens Enzo var her for et år siden. Fikk se en liten smule av byens gamle sentrum. Jeg må bare bli mere “turist” i morgen.

 

 

Denn kommer ikke ut i morgen, en sothøne har lagt egg på badeplattformen.

Denne kommer ikke ut i morgen, en sothøne har lagt egg på badeplattformen.

 

 

 

 

 

 

 

Ikke forstyrr meg!

Ikke forstyrr meg!

Rød eller grønn  stake ?

Rød eller grønn stake ?

1 Comments.

  1. Om du synes at det er trangt i Dordrecht, vent til du kommer til Sixhaven i Amsterdam !