Sauer er åleite dyr

Kommer ikke ut herfra uten å ha betalt havneavgift! - havnevakta styrer broen!

Kommer ikke ut herfra uten å ha betalt havneavgift! – havnevakta styrer broen!

I dag har vi forflyttet oss på vannveier i Holland. Noen ganger ved havets overflate, noen ganger litt over, og noen ganger godt under. Når vi kommer til en sluse er det alltid et stort spørsmål om vi skal opp eller ned. Ikke lett å si på forhånd…

Etter Dunkerque i Frankrike ble det rake veien opp til Holland. Belgia lå et sted inne i tåka på styrbord side. Skimtet av og til noen bygninger, men kan vel ikke si at vi så noe som helst av det landet. Etter ankomst

Sauer er alreite dyr, merk at gårdene ligger lavere i terrenget enn kanalen

Sauer er alreite dyr, merk at gårdene ligger lavere i terrenget enn kanalen

Holland ble det en kort etappe opp “Kanal door Walcheren” til Middelburg.

I dag tidlig tok vi farvell med den byen, koselig plass midt i Zeeland. Nå har vi lagt ut på ferden mot Amsterdam. Første etappe ble tilbakelagt i dag, så nå ligger vi i Bruinisse. Været er ikke hva vi er vant med etter 4 måneder i tropene. Her blåser det kuling (det er vi vant med), men temperaturen er knappe 12 grader. Har ikke vært borti så kalde 12 grader siden det

Enzo tøffer bortover en kald kanal...

Enzo tøffer bortover en kald kanal…

sto et minustegn først!

Som tittelen antyder har vi passert en del bondeland på dagens etappe. Masse sauer som bryr seg døyten om det kommer to norske seilbåter durende forbi for motor. Har sett en og annen hest, noen kuer, et svanepar på reir og kjent lukten av svineavl. Et stykke kjente vi faktisk også lukten av hav. Da blåste det hatter og høy

Forbudt å ankre, eller forbudt med paraply?

Forbudt å ankre, eller forbudt med paraply?

rett i mot.

Siden det er lørdag i dag, som om det betyr noe for en langturseiler, har vi bestilt bord på restaurant for et “utelaget” middagsmåltid. Sikkert ikke så veldig mye bedre tilbredt enn det vi greier å få til om bord. Fordelen er at man slipper å gjøre det selv etter en lang dag på sjøen. Når det kommer til et stykke er det faktisk ganske mye svært smakfullt som kan tilberedes på

Enzo på vei ut fra en sluse

Enzo på vei ut fra en sluse

2 gassbluss og en stekovn. ..det minner meg på at jeg MÅ huske å kjøpe gass i morgen…

Har registrert at 2 av mine vennebåter fra Karibien har ankommet Azorene. All Linn kom frem i går kveld, Promise et drøyt døgn før. Promise har hatt problem med styringen den siste tiden, har ikke fått greie på hva (venter på oppdatert blogg). Lurer på hva det kan være. Thomas du får legge ut en oppdatering !

Kø ut fra samme sluse

Kø ut fra samme sluse

Det er så kaldt at de har latt brøytepinnene stå!

Det er så kaldt at de har latt brøytepinnene stå!

Comments are closed.