Første seiltur i Europa på 1/2 år

Svingkjøl, ikke mye under vannlinjen her nei.

Svingkjøl, ikke mye under vannlinjen her nei.

For et par dager siden kom Memento til Southampton som dekkslast på en bulkbåt som frakter leire (“clay”) til Europa. Er ikke helt sikker, men tror den delen av lasta skal til en papirfabrikk i Finland… De fleste båtene ble satt av i Southampton, før leira fraktes videre rundt Skagen

Etter 3 uker uten tilsyn var det med en viss uro jeg endtret Memento mens den enda sto på dekket til Sampogracht. 3 uker er “passe” tid for de brune insektene “vi er så glad i”, kan mangedoble populasjonen. Har så langt ikke sett et eneste tegn på at kakkerlakene har “tatt over” Memento. Det er nesten utrolig etter så mange måneder i farvann der det kryr av dem..

En båt igjen, så er det Memento sin tur

En båt igjen, så er det Memento sin tur

Jeg brukte tirsdagen på å få opp seil, få jolla på sjøen, vaske klær, og ikke minst handle matvarer for en liten uke…

I dag (onsdag) var det tid for å komme seg ut i skikkelig saltvann igjen. Fikk et par timers flott seilas på “the Solent” nord for Isle of Wight. Her kryr det det av seilbåter, selv på en kald onsdag i mai. Så minst 40 båter under seil på de 3 timene jeg var på sjøen.

Air Born

Air Born

Fint å seile her, så lenge man leser strømkart og tidvannstabeller før avgang. Helt OK med 2-3 knop medstrøm. Ikke like hyggelig med 3 knop i mot… Må imidlertid søke gjennom bortgjemte steder etter lue og hansker før neste seilas. Rundt 12 grader og sur vind er kaldt rundt øra på en som har soset rund i 25-30 grader de siste 4 månedene!

Kommer til å være her syd i England en uke eller to før jeg setter kurs mot kanalene i Holland. Hva fremtiden vil bringe vet ikke jeg, men det kommer nye “reisebrev” på bloggen etter hvert…

Dagens tur

Dagens tur

1 Comments.

  1. Jeg antar at du har funnet ut at On the Rocks betyr noe annet i Yarmouth? Ellers feilnavigerte Tiramisu litt i forrige uke og havnet i Bodø i stedet for å seile sydover. Vi seilte etter det beste været…….og der vinden blåste oss.