Charlotte Amalie

På rett vei

På rett vei

Det å komme seg til USA / US Virgin Islands er en prøvelse. Det nytter ikke å komme seilene i egen båt uten visum. …og hvem hadde tenkt på å søke visum til USA før avreisen for et knapt år siden? – ihvertfall ikke jeg. Det finnes imidlertid en løsning. Innbyggere fra de fleste “vennligsinnede land”, deribland Norge har mulighet til å komme inn via “ESTA”.

Danske gatenavn

Danske gatenavn

ESTA er en form for “visum light”, og kan benyttes dersom man kommer til amerikansk områd via rutegående transportmiddel. I praksis vil det si fly eller ferge. Når man først er registrert som “ESTA-turist”, kan man komme rekende i egen farkost. I går var jeg på den obligatoriske fergeturen, fikk det nødvendige stemplet i passet, så nå er jeg klar for US Virgin Islands.

St. Thomas var Dansk område til godt inn i 1900-tallet. Da ble området solgt til USA. Områdets

Smale gader

Smale gader

tidligere tilhørighet til Danmark er fortsatt synlig. De aller fleste gatene i hovedstaden har danske navn. I løpet av mine 3-4 timer i Charlotte Amalie fant jeg stort sett bare en dulion butikker med et vareutvalg som var rettet mot dagsturister fra cruise-skipene. Jeg vet det skal være et stort handlesenter for “normale folk”, men det fant jeg ikke…. At det i første rekke er kvinnelige kunder butikkene retter seg mot, var ganske tydelig av et skilt jeg så ved en “strategisk plassert bar”….

 

 

 

 

 

 

Husband Parking

Husband Parking

 

Dette bildet hører egentlig hjemme på forrige blogginnlegg. Her er Willy T

Dette bildet hører egentlig hjemme på forrige blogginnlegg. Her er Willy T

 

Comments are closed.