En plan er til for å endres.

Hadde en plan om å bli på Montserrat i minst en uke… men allerede etter 2 dager var det slutt. Vind og bølger gjorde det uforsvarlig å ligge for anker i Little Bay. Lørdag kveld slapp ankerfestet. Oppdaget det heldigvis i tide, for det var ikke spesielt langt inn til brenningene. Måtte få opp ankeret i en fart, og ta kurs “ut i sikker retning”. Det var stup mørkt. “svartmåne” og overskyet. Måtte bruke radar tilbake til ankringsfeltet, for å gå klar av de andre båtene som lå der. OK med de 3 andre besøkende båtene. Værre med de lokale båtene som lå i bøyer uten lys. Ankeret satt heldigvis på første forsøk, men artig var det ikke! Søndag morgen hadde alle de 3 andre båtene forlatt området, det var kun jeg som humpet meg gjennom frokosten.

Det er ikke så mange andre steder å legge seg, ettersom nesten halve øya er stengt som følge av vulkanen. Søndag morgen var det fortsatt ubehagelig i Little bay. 2 meters dønninger som vokser inn over grunna er ikke no kos. Det var følgelig ikke så vanskelig å legge om på planene. Det var bare å glemme St. Patric, og komme seg til neste øystat – St Kitts & Nevis. Gjorde først en stopp over natten utenfor Nevis, før jeg fortsatte mot Basseterre – den største byen på St. Kitts.

Har fått en vannlekkasje ved impelleren. Hadde et håp om å finne en Volvo Penta forhandler på St. Kitts, men den gang ei. Må nok videre får å finne den slags. I øyeblikket er jeg litt i tvil om hva jeg ender opp med. Tror jeg uansett blir liggende til vinden dreier slik at jeg får en enklere seilas viderre nordover. Det er ingen grunn til å legge ut på en kryss mellom øyene her. Naturen har sørget for at alle øyene ligger på en fin slørelegg i forhold til fremherskende vindretning. Altså venter jeg på at østavinden skal komme tilbake. Det tar sikkert ikke så nang tid.

 

  1. På tide du fikk litt spenning nå etter all den feriestemning/idyll du har beskrevet de siste månedene 🙂 Glad alt gikk bra Stein. Godt at du vet hva du holder på med!

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/memento/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:30 Stack trace: #0 /home/memento/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(497): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/memento/p...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home/memento/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 30