En plan er til for å endres.

Hadde en plan om å bli på Montserrat i minst en uke… men allerede etter 2 dager var det slutt. Vind og bølger gjorde det uforsvarlig å ligge for anker i Little Bay. Lørdag kveld slapp ankerfestet. Oppdaget det heldigvis i tide, for det var ikke spesielt langt inn til brenningene. Måtte få opp ankeret i en fart, og ta kurs “ut i sikker retning”. Det var stup mørkt. “svartmåne” og overskyet. Måtte bruke radar tilbake til ankringsfeltet, for å gå klar av de andre båtene som lå der. OK med de 3 andre besøkende båtene. Værre med de lokale båtene som lå i bøyer uten lys. Ankeret satt heldigvis på første forsøk, men artig var det ikke! Søndag morgen hadde alle de 3 andre båtene forlatt området, det var kun jeg som humpet meg gjennom frokosten.

Det er ikke så mange andre steder å legge seg, ettersom nesten halve øya er stengt som følge av vulkanen. Søndag morgen var det fortsatt ubehagelig i Little bay. 2 meters dønninger som vokser inn over grunna er ikke no kos. Det var følgelig ikke så vanskelig å legge om på planene. Det var bare å glemme St. Patric, og komme seg til neste øystat – St Kitts & Nevis. Gjorde først en stopp over natten utenfor Nevis, før jeg fortsatte mot Basseterre – den største byen på St. Kitts.

Har fått en vannlekkasje ved impelleren. Hadde et håp om å finne en Volvo Penta forhandler på St. Kitts, men den gang ei. Må nok videre får å finne den slags. I øyeblikket er jeg litt i tvil om hva jeg ender opp med. Tror jeg uansett blir liggende til vinden dreier slik at jeg får en enklere seilas viderre nordover. Det er ingen grunn til å legge ut på en kryss mellom øyene her. Naturen har sørget for at alle øyene ligger på en fin slørelegg i forhold til fremherskende vindretning. Altså venter jeg på at østavinden skal komme tilbake. Det tar sikkert ikke så nang tid.

 

1 Comments.

  1. På tide du fikk litt spenning nå etter all den feriestemning/idyll du har beskrevet de siste månedene 🙂 Glad alt gikk bra Stein. Godt at du vet hva du holder på med!