14 dager til havs….

Solen har nettopp gått i havet. Vi har vært under veis i 14 dager, og det er like før vi passerer grensen for 700 nm igjen. Ikke mange dagene siden vi markerte halvseilt distanse ved ca 1400 nm utseilt. Nå er det bare “halvparten av halvseilt” igjen. Det skulle tilsi at 1/4 av turen gjenstår. 14 dager uten å se land er greit nok, men vi savner et underlag som står i det minste “nesten stille”. Med vind av kuling styrke stort sett hver eneste dag, så blir det bevegelse i båten.

Det er noen dager siden vi sist så en annen båt. Den siste vi var i kontakt med var en engelsk 17 meter lang turseiler på samme vei, men uten å delta i ARC. Vi holdt følge med den i nesten 2 dager, før den forsvant bort fra oss en uværsnatt. Nå er vi spente på når første ARC-deltagerdukker opp over horisonten.

Det siste døgnet har vært ganske rolig. Vinden har stort sett ligget i område frisk bris / liten kuling fra nordøst. Skyet i hele dag, og mulighet for byger med både lyn, torden og sterk vind. Vi har unngått bygene i dag, men fikk føling med en illsint en sist natt. Håper vi slipper flere av den sorten. Stiv kuling og ikke en meters sikt er heftig! Fortsatt alt vel ombord.

P.s. Dette er blogg nr. 100 og også et lite jubileum d.s.(red. anm.)

1 Comments.

  1. En hilsen fra Horten Seilforening! Vi hadde styremøte i dag mandag – siste i år, og hilser både til ex-nestformann kaptein og kasserer fokkeslask!! God tur videre og kos dere på St.Lucia!
    Jo