Onsdag 5. desember

Durer videre mot “siste waypoint før Saint Lucia”. Vi har kurs for 17 grader Nord, 40 grader Vest i et forsøk på å ungå et stillebelte lenger nord i forbindelse med et lavtrykk senere i uka. Etter dette punktet, er planen at vi legger kurs rett mot mål. Må nok innrømme at kunnskap om stillebelter og “trygg sone” kom fra vår værguru i Frivinn, og ikke fra noen her om bord.
I dag har vinden vært vesentlig roligere enn tidligere på turen. Har fått prøve genakeren en liten time. Det er et heftig seil! Om noen tror det er “ferie” og seile i dagesvis på åpent hav, så må de tro om igjen. Her er det full rulle døgnet rundt. Om natten (fra kl 2000 til 0800) går vi vakt alene. 3 timer på, 6 timer hvile. På dagtid er alle engasjert med seiling, vedlikehold, sikkerhetssjekker, vask av båten, matlaging oppvask osv. Fritid er det man har etter at man har fått avløsning ved roret, og til hodet ligger på puta – dvs max 10
minutter. Tror ingen av oss har fått lest mer enn 1 – 2 kapitler i de bøkene som er med på turen. Kan avsløre at FN-tjeneste utvikler fabelaktige “feltkokker”.

2 Comments.

  1. Ja d siste tror jeg på :)) Her fryser vi på oss !! Ja nettopp !! God tur videre 🙂

  2. Hoi hvor det går! Nå snakker vi! Dere har bedre fart enn mange i klassen, og har tatt igjen 3 båter siste 12 timer, og er nå nr 14! Og dere ligger også foran flere båter i Racing klassen som startet 2 dager før dere! 😆