Døgnet med store tall.

I løpet av det siste døgnet har vi passert et par milepæler. Først passerte vi 2000 mil igjen til mål (var 2030 i går kl 12). Den 2. desember la vi 188 nm bak oss (2 mer enn forrige rekord), og nå ved 12-tiden i dag rundet vi 1000 nm utseilt fra Las Palmas.

Frivind har stort sett meldt vi rund 20 knop hver dag siden vi forlot Gran Canaria, med en liten OBS, det kan være mer enn 30 knop i byger. Det vet vi alt om! I natt målte vi 40 knops vind ved 2 anledninger. 30-grensen passeres rett som det er. Det er liten kuling fra 22 knop (11 m/s), stiv kuling ved 30 knp og storm 41 knop. Her er det mye vær! Vinden er ikke noe stort problem så lenge vi har den i ryggen. Da fosser vi av gårde med store glis. Fra tid til annen kommer det noen kjempbølger som gjør livet spennende. Da er det om å gjøre å la naturen få lov til å styre båten noen sekunder, og “gjennomføre” broachen. Så er det “bare” å dure videre….

Med det same vi er inne på været. Temperaturen ligger rundt 26 grader ute, inne, og i sjøen. Vi har delvis skyet, pent vær, men med enkelte byger (som kommer med en gang man har tatt av seg regntøyet).
Fortsatt alt vel, der vi seiler mot St.Lucia.

1 Comments.

  1. Stå på, karer.. husk safety! lett å bli ivrig.
    Alt vel!