Fredag den 13?

I går må det ha vært fredag den 13. ! Med oss fra torsdagskveld hadde vi tett kloakk (tett i utløpet fra septiktanken). Prøvde først med kjemikalier, men det virket ikke. Mens vi vurderte alternative måter å løse det “mindre delikate problemet”, oppdaget vi at vindroret vaget frem og tilbake. Det måtte vi gjøre noe med umiddelbart, og tok ned seilene. Vindroret er skrudd til skroget med 3 store beslag. Det nederste kan ikke ha vært festet godt nok, for vi trakk til skruene for så lite som et døgn siden. og nå var det løst igjen. Så ingen annen utvei enn å demontere rorbladet. Derved må vi håndstyre helt til mål. Så var det kloakken. Memento har mulighet for tapping av kloakk fra dekk. Her gikk vi løs med håndpumpe så gørra sto etter. Det tok litt tid, men vi fikk løs “pluggen”. I det vi skulle sette seil igjen ble vi oppmerksom på “årets skippertabbe”. Slepegeneratoren (DuoGen) hadde hengt etter båten i ugunstig vinkel mens vi holdt på med alt det andre. Nå var festene til generatoren ødelagt. Duogen er en kombinert slepe- / vindgenerator. Den er nok ferdig som slepegenerator på denne turen, men vi har et håp om å få festet dem godt nok til å ta den i bruk som vindgenerator. Akurat i det mørket kom, fikk vi neste “krise”. Storseilet kom ned! Det nye storseilfallet hadde røket helt i topp. Det var ikke bare seilet som kom ned, men også fallet. Måtte sette seil i det gamle storseilfallet, som nå gjorde tjeneste som bomløft. Det verste med disse feilene er ikke feilene i seg selv, men at vi i løpet av gårsdagen ble “storforbrukere av nødløsninger”. Det er mangel på alternativer som bekymrer meg mest.

Til tross for flere timer uten skikkelig fremdrift, så rakk vi 145 nm i går. Ved runding av 4 døgn etter start. har vi tilbakelagt 638 nm. Er tett på 1/4 av hele distansen over havet. Havets klovner har nettopp gjort sitt beste for å muntre oss opp. En stor flokk delfiner har hold et fantastisk show.

4 Comments.

  1. Høres heftig ut dette. jeg følger med her.Hils de to andre !!! Og lykke til !!!!

  2. Ay ay ay….jeg synes jeg hører deg! Ingen stygge ord 🙂 Det er noe “dritt” med dritt og så få vi jo håpe at selvom dere har “tatt” 1/4 av distansen så har dere snart tatt 1/1 av problemene. Høres ut som dere løser det greit da 😕

    Ellers er det veldig gøy å følge med dere og du beskriver opplevelsene på en veldig fin og levende måte ….. !!!

  3. Hei! Jobbigt med alle tekniske “utfordringer” med plugger i bl.a. septikk.! Håper du har husket på å trekke ut stiften/pluggen i duogen’en når du bruker den som slepegenerator! Den skal kun sitte i fastmontert når du bruker vindmølle. (Får Nico videreformidlet dette mens Memento er i sjøen?) Lykke til videre! Og god seilas!

  4. Military Liaison officers

    God bless you guys! All the best from MLO Section BENTIU South Sudan! One of your crew members is still one of us! Remember that in Santa Lucia a cold beer is waiting for you 😀