ARC – Sikkerhetsinspeksjon

Har nettopp gjennomgått det som tidligere var en nitidig afære. Nå gikk det hele på en liten halvtime. Sikkerhetsinspektøren fra ARC hadde med seg et enkelt kontrollskjema. Alle uvesentligheter var fjernet fra listen, nå gjenstår kun sjekk av det som virkelig betyr noe sikkerhetsmessig. Forenklingen sylles i stor grad at båtene er mye bedre utstyrt i dag enn for få år siden.

Fikk 3-4 “anmerkninger” på ting som er lett å skaffe:

  • 2 kraftige bøtter med tau (plastbøtter fra super’n hjemme ikke gode nok)
  • lite drivanker, og fløyter til hesteskobøyene
  • Det eneste “vesentlige punktet” gikk på anskaffelse av en skikkelig søkelampe (må kunne tilkobles båtens strømforsyning under bruk).

Stor båtutstyrsbutikk like ved havna, så dette skal være i orden i løpet av dagen.

Nå som alvoret er i gang skulle jeg gjerne hatt mannskapet på plass. Det drøyer nok en ukes tid før de dukker opp. Det er en del seminarer som går to ganger. Kommer til å få med meg “første runde” der det er mulig, slik at vi kan bruke tide til handling og pakking av båt når vi blir fulltallige.

3 Comments.

  1. Merker spenningen stiger litt…….. 🙂

  2. Du kan glede deg! Både cocktail selskaper, øl-telt og nyttige forelesninger om behov for vann, brød, løk, etc. Anbefaler rigg sjekk hvis du får til det. Det blir hard belastning på wire etc.

  3. Hei Stein! Kjekt å følge med slekta som snart skal på den store turen! Synd vi ikke rekker ned før du drar, vi ankommer den 8.12. Ha en riktig god tur.