ARC – Sikkerhetsinspeksjon

Har nettopp gjennomgått det som tidligere var en nitidig afære. Nå gikk det hele på en liten halvtime. Sikkerhetsinspektøren fra ARC hadde med seg et enkelt kontrollskjema. Alle uvesentligheter var fjernet fra listen, nå gjenstår kun sjekk av det som virkelig betyr noe sikkerhetsmessig. Forenklingen sylles i stor grad at båtene er mye bedre utstyrt i dag enn for få år siden.

Fikk 3-4 “anmerkninger” på ting som er lett å skaffe:

 • 2 kraftige bøtter med tau (plastbøtter fra super’n hjemme ikke gode nok)
 • lite drivanker, og fløyter til hesteskobøyene
 • Det eneste “vesentlige punktet” gikk på anskaffelse av en skikkelig søkelampe (må kunne tilkobles båtens strømforsyning under bruk).

Stor båtutstyrsbutikk like ved havna, så dette skal være i orden i løpet av dagen.

Nå som alvoret er i gang skulle jeg gjerne hatt mannskapet på plass. Det drøyer nok en ukes tid før de dukker opp. Det er en del seminarer som går to ganger. Kommer til å få med meg “første runde” der det er mulig, slik at vi kan bruke tide til handling og pakking av båt når vi blir fulltallige.

 1. Merker spenningen stiger litt…….. 🙂

 2. Du kan glede deg! Både cocktail selskaper, øl-telt og nyttige forelesninger om behov for vann, brød, løk, etc. Anbefaler rigg sjekk hvis du får til det. Det blir hard belastning på wire etc.

 3. Hei Jo og Stig (og alle andre tidligere ARC-seilere). Takk for alle gode tips nå som det virkelig nærmer seg. I løpet av dagen har jeg fått utbedret manglene fra sikkerhetsjekken.

  Nettopp tilbake i båten etter kveldens “Rolnautic welcome party” 😀 😀

  Det er ett stott problem med de sosiale ARC-programmene….hvor skal vi gjøre av alt vi har inntatt i løpet av kvelden ??? (ja, det er enklere for oss med utoverti..!)

 4. Hei Stein! Kjekt å følge med slekta som snart skal på den store turen! Synd vi ikke rekker ned før du drar, vi ankommer den 8.12. Ha en riktig god tur.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Fatal error: Uncaught exception 'wfWAFStorageFileException' with message 'Unable to verify temporary file contents for atomic writing.' in /home/memento/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:30 Stack trace: #0 /home/memento/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(497): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/memento/p...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig() #2 {main} thrown in /home/memento/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 30