ARC startnummer 218

Nå starter årets store sirkus. Nær 300 båter holder på å sjekke inn i Las Palmas. Utrolig mye papir, og du’verden så mye tid alt tar…

Som “hjemmeredaksjonen” allerede har meldt, så har jeg fått bryggeplass rett ved stranda i havnebasenget i Las Palmas (Brygge “Q”). Ser 4-5 norske flagg på denne brygga, og flere flere på de nærmeste bryggene. Har øyekontakt med en “vennebåt” fra Mo i Rana som jeg først møtte i Portugal, og som har vært nabo den siste måneden i Puerto Rico. Like utenfor stranden ligger svenske Meribelle på svai. Den har vi møtt flere ganger i løpet av sommeren, sist gang litt sør for La Coruña i Spania.

I dag starter ARC-programmet for fullt. Innsjekk og papirarbeid i dag, litt sosialt iblandet info om hva vi har i vente står påp programmet i kveld. I morgen skal jeg ha sikkerhetssjekk av båten. Håper de ikke har så alt for mye å sette fingeren på. Får sikkert påpakning for manglende dokumenter til fåten – jeg oppdaget nettopp at papirene til flåten ligger igjen Puerto Rico. Håper å få dem i løpet av morgendagen. På vei opp fra Puerto Rico oppdaget jeg at kontroll-enheten til ankerwinsjen var full av vann. Ny kontroll bestilt (ser ut til å være vesentlig billigere i norge!).

Dagene frem mot start søndag 25 er fullspekket med seminarer. Har ikke helt oversikt over alt jeg bør få med meg, men det blir sikkert mer enn nok å ta seg til de neste dagene. Skal i hverfall få med meg “sikkerhetsseminaret” til torsdag.

2 Comments.

  1. Høres ut som om du får hektiske dager ja 🙂 . Når får du noe mannskap ombord?

  2. Hei Stein. Ser ut som om du har det bra. det er mye som skal opå plass de neste ukene.Ser også at du har fått startnr 218! For et startnummer. Det er ikke for hvem som helst. Selveste Nostra Vida hadde også dette startnummeret i fjorårets ARC. Kanskje det er reservert for Hortensbåter. Mannskapet på Nostra Vida ønsker deg lykke til med alle forberedelsene. Og med startnummer 218 er det ingen ting å frykte.

    Hilsen familien Thorsen hjemme i Horten.