Ny dagsrekord :-)

Ny dagsrekord! 6,7 nm fra kl 0930 til 1630. Kom oss opp 7 sluser i løpet av dagen. Mye venting. Her går alt i slow motion, til og med skyene har funnet roen i dag. Ligger nå et lite stykke før munningen til Loch Ness.

I Murritown Marina (etter 2 sluser opp fra sjøen i Inverness) traff vi flere norske båter, hvorav en fra Kristiansand / Kystverket. Det var tidligere fyrmester på Oksøy fyr, Kjell Otto Hansen!  Hyggelig gjensyn! Kjell Otto med familie tok følge videre oppover mot Loch Ness.

Vi var 4 båter som gikk sammen opp slusene. En engelsk motorbåt, alltid først og like ivrig med både trustere og VHFen, Kjell Otto, oss og en liten skottsk seiler med far og sønn ((?) pensjonist og “nesten pensjnist”).  Stor skryt til betjeningn i slusene. Skal godt gjøres å holde roen slik de greide.

I morgen venter utforskning av Nessies rike. Må nok vente med å fortelle om eventuell nærkontakt med sjøuhyret, for ellers kommer vi ikke videre… I følge “Skippers Guide” er Nessie en sky, men vennlig skapning. Det samme kan ikke sies om Skottlands berømte “Midges” – eller knott. De biter – Uavlatelig!. I følge samme “Skpppers guide”, er det ikke noe behov for å beskytte mot Nessie, men derimot for distriktets vikelige udyr, knotten.

Har filmet en god del i slusene, men WiFi-nettet er er alt for dårlig til å laste opp bilder eller film…..

 

2 Comments.

  1. MOrsomt å følge med dere..håper å se litt actionfilming av sjøudyret :), hvis ikke knotten er så heftig at den skjermer for utsikten 🙂

  2. Hei Stein.
    ERt særdeles godt tips mot knott som vi fikk av en slusevakt er noe som heter “skin so soft” kjøpes i dagligvareforetninger. Egentlig et dameprodukt, men brukes av tøffe menn ( inkl det britiske forsvar) mot mygg og knott. De bruker betegnelsen “tripple S” når de handler skin so soft for ikke å fremstå som “kjerringer”
    God tur videre