Ha alltid en plan i reserve

Mål for dagen var Peterhead, ca 60 nm fra Arbroath… Det var før frokost…

Så snart vi kom ut av havna og fikk se hvor vinden virkelig kom fra, ble alternativene vurdert. Vi måtte være i Peterhead senest kl 22 for å komme inn før slusen stengte av havna før lavvannet overtok. Ikke snakk om at vi ville nå frem i tide. Mål for dagen ble nok en gang Stonehaven. …et ypperlig mål for en som heter Stein, og nå vet jeg jo til og med hvordan jeg skal få internett der…

Skyet vær og rundt 11-13 grader hele dagen. Vinden som kom rett i snuta varierte  mellom 4 og 8 m/s. Egentlig ypperlig, men så var det dette med retningen.

Dyrelivet rundt oss de siste dagene har vært preget av ulike sjøfugler, en og annen familie småhval (niser / delfiner — ikke helt min sterke side og skille alle delfinartene fra hverandre..). De desidert vanligste fuglene har vært Lomvi og Lundefugl – gode kjenninger fra fuglefjellet ved Vardø fyr. Vi blir til stadighet imponert over snittflygingen til Havsulene. De flyr 20-30 cm over bølgene, og stopper vingeslagene ved hver bølgetopp. Fra tid til annen stuper de i havet etter en eller annen delikatesse.

Når vi rundet Bell Rock i går ble vi overvåket av 3-4 sel. Tror de var like nyfikne på hvem vi var som omvendt.

1 Comments.

  1. Flott oppdatering Stein!