På fast gjesteplass

Yrende liv i Skagen

Yrende liv i Skagen

Lå 2 netter i Skagen. Det er en årlig festival i Skagen den første uke i juli. Det var nok en av årsakene til at havna var smekk full ved ankomst. Lå som båt nr 6 i rekka ut fra den gamle fiskeauksjonshallen. Fikk entil utenpå meg i løpet av lørdagen. Det krydde av folk over hele byen. Det sto musikere på et utall steder. Folk koste seg med alt fra C&W, blues, jazz, gammel og ny rock, og folkemusikk fra hele verden. Så ikke ett kjent ansikt, men jeg vet det var hortensfolk ett eller annet sted.

Meget dyktig på et utall ulike fløyter. Nydelig musikk

Meget dyktig på et utall ulike fløyter. Nydelig musikk

I helgen hadde det det blåst kuling fra vest i Skagerrak. Mandag hadde imidlertid et gunstig værvarsel. Bris fra noe mellom nordøst og nordvest, og klarvær. Her var det bare å komme seg på havet så tidlig som mulig. Søndag satt jeg derfor opp en stor tydelig beskjed på bomtrekket om “Avgang mandag 0600”. Det kom ingen å la seg utenpå meg den dagen (!!).

Avgang 0600 var ikke bare en tom trussel. Kom ut moloåpningen ca 0630 etter at jeg hadde fyllt diesel. Gikk for motor og genoa til jeg hadde rundet Skagen rev. Satte så storseil med ett rev, og la kurs mot Arendal. Siste stykke innover mot kjente kyster dabbet vinden såpass at det ble litt motorseiling igjen. Endte opp i Grimstad, men gjestehavna var såpass full at jeg valgte å gå inn til Kystverkets stasjon like ved, der jeg la meg i en stor bøye.

"All dressing" ved fast gjesteplass

“All dressing” ved fast gjesteplass

Tirsdag var det nyedlig sommervær. Nesten vindstille, så her var det bare å bruke motoren innaskjærs. Lenge siden jeg har fått se indre led fra Grimstad, via Blindleia til Kristiansand og videre mot Søgne i et så flot vær. Ble som vanlig tatt i mot på rygga, og fikk “min faste gjesteplass”.

Har pyntet båten med “overall dressing”, samt gesteflagg fra alle land jeg har besøkt siden sist. Memento er et riktig flott syn nå. 

Europeiske gjesteflagg

Europeiske gjesteflagg

Alle de Caribiske øyene jeg besøkte (mangler Anguilla)

Alle de Caribiske øyene jeg besøkte (mangler Anguilla)

1 Comments.

  1. Johnny Brevik

    Gratulerer med ankomst Norge, fullført tur! 🙂