På dagen ett år siden jeg forlot Norge

Ser i loggen at Lindesnes fyr gikk under horisonten søndag 8. juli 2012 ca kl 20:00. I dag er det nok en gang 8. juli, og Memento er for første gang i norsk havn siden da. Fortøyd for natten noen minutter over kl 20.  Må vel virkelig kunne si at jeg har vært på tur “uttaskjærs” i ett år!

Overfarten fra Skagen gikk uten problemer. Forlot havna ca kl 0630. Svak nord-nordvest bris like utenfor moloen, men det tok seg fort opp til en laber bris. Vindretningen førte meg i retning Arendal. Utpå ettermiddagen dabbet vinden av, og dreide etterhvert mot sydvest. Har brukt “hjelpemotor” noen timer for å holde farten oppe. Skyfritt tidlig på dagen, men det kom sigende litt kald havtåke bakfra. Holdt meg stort sett “tåkefri”, men det ble kjølig nok også på denne overfarten.

Ankerdrammen smakte som vanlig utmerket, det tror jeg middagen (kveldsmaten) skal gjøre også….

Comments are closed.