Snorkling

The Indians

The Indians

Snorkling og dykking er to store aktiviteter ved Jomfruøyene. Jeg har ikke skaffet meg sertifikat for dykking, så min undervannserfaring stammer fra snorkling. I følge guidebøkene “myldrer” det av flotte steder for snorkling. Når det kommer til et stykke, er et stor forskjell på de ulike l

..fortsetter under vann

..fortsetter under vann

okalitetene. Det kan selvfølgelig være variasjoner fra dag til dag, men….

Det gjøres mye for å ta vare på korallene i området. Rundt de mest populære snorklestedene er det lagt ut moringer til både joller og større båter. Her ligger man gratis så lenge man holder på m_IMGP0077m_IMGP0067og snorkle eller dykke. Det er stort sett forbud mot ankring nær de populære snorkle / dykkestedene. Det er også forbud mot å berøre eller ta med seg koraller. Til tross for disse enkle reglene, er det desverre tydelig at mange av de harde korallene har knekt som følge av uforsiktig aktivitet fra mine forgjengere.

m_IMGP0047Har nå 2 ulike kameraer som kan brukes under vann. Frem til for kort tid siden benyttet jeg en “GoPro Hero 2”, men har ikke vært fornøyd med undervannsbildene. Bildene blir ganske uskarpe, hører flere andre som klager over det samme. Litt surfing på nettet avslørte både årsak og løsning på dette problemet. “Undervannshuset” som kom med mitt kamera er utstyrt med et buet glass forran linsen. Det er OK ved fotografering over vann, men passer dårlig under vann. Det finnes imidlertid et kamerahus med rett klass forran linsen. Dette er til bruk under vann! Det anbefales i tillegg å benyttes et fargefilter når man filmer under vann.

m_IMGP0034Mitt andre kamera som kan benyttes under vann, er et Pentax WG-II. Det kan benyttes uten ekstra beskyttelse ned til 12 meter. Begge kameraene har mulighet for både stillbilder og film. Pentax’en gir fantastiske bilder / film under vann. Dvs, Pentax’en gjør hva den kan for å fungere til tross for nybegynnerproblemene til fotografen. Det tar litt tid å venne seg til nytt utstyr, og ikke minst hvordan det skal opereres under vann.

m_IMGP0097Bildene som ligger ved dette blogginnlegget er tatt ved et sted som heter “The Indians” nær Norman Island.

I går kveld var det avskjedsmiddag med All-Linn, Promise og Atlantis. De andre er klare for å seile mot Azorene, og tripper bare rundt og venter på et passende værvindu for kryssingen. Jeg legger veien til US Virgins og opplasting av båten for transporttil Europa. en vemodig stund…..

1 Comments.

  1. Takk for mange hyggelige blogginnlegg! Og god tur videre!!!